AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU VE LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

22.08.2022 4907

1 - Açık Ortaokul ve Açık Lise öğrencilerinin; yeni kayıt, kayıt yenileme tarihleri ile ilgili tüm haberler, duyurular için aşağıdaki resmi web sitelerini takip etmeleri ve 7/24 saat hizmet veren 444 0 632 nolu telefonu aramaları gerekir..

Açık Lise: https://aol.meb.gov.tr/

Açık Ortaokul: https://aio.meb.gov.tr/

Orhangazi Halk Eğitimi Merkezi: http://orhangazihem.meb.k12.tr/

 

2 – Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi online kitap ve çıkmış sorulara bu kurumların  web sitelerinde bulunan "Sınava Hazırlık " menüsü altından ulaşabilirsiniz.

 

3 – Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi öğrencileri şifrelerini unuttuklarında site üzerinde "Şifremi Unuttum" kısmından veya 444 0 632 nolu telefondan   yeni şifre alabilir.

 

4 - Telefon ile Açık Öğretimle ilgili tüm konularda bilgi almak  bilgi almak  7/24 hizmet veren             444 0 632no'lu Milli Eğitim Bakanlığı bilgi edinme hattını arayınız.

 

5 –*Yeni kayıt işlemleri için, başvurular başladıktan sonra Ziraat, Vakıf ve Halk Bankalarının bankamatiklerinden Meb Ödemeler menüsünden yeni kayıt işlemini seçip TC Kimlik Numaranızı girerek 50 TL yatırmanız gerekir. "odeme.meb.gov.tr" sitesinden tüm kredi kartları ile de ödeme yapılabilir.

*Ayrıca Orhangazi Halk Eğitimi Merkezi İban Numarasına (TR27 0001 00 – 03 1549 3047 3250 02) 10 TL yatırmanız gerekmektedir.

*Yeni kayıt olacakların 2012 yılı öncesi öğrencileri için öğrenim durumunu gösteren belgenin "aslı"(fotokopi ve aslı gibidir kabul edilmemektedir) ve bir adet biometrik fotoğraf ile mesai saatleri içerisinde Halk Eğitimi Merkezine gelmeleri gerekmektedir. 18 yaşından küçükse yasal velisi ile birlikte gelinmelidir.

 

 

6 – Kayıt yenileme işlemleri için başvurular başladıktan sonra Ziraat veya Halk Bankalarının 2bankamatiklerinden "Meb Ödemeler" menüsünden kayıt yenileme işlemini seçip T.C. Kimlik numaranızı girerek belirtilen rakamı ödeme yapınız. Vakıflar Bankasının gişelerinde ödeme yapılabilir. Bu bankaların internet bankacılığından da ödeme işlemleri yapılabilir. Ayrıca "odeme.meb.gov.tr" sitesinden tüm kredi kartları ile ödeme yapılabilir. Ödeme yapıldıktan sonra 2-3 gün içerisinde öğrencilik durumunuz aktif hale gelecktir. Ders seçimini  durumunuz aktif hale geldikten sonra kendiniz yapabilirsiniz. Ders seçimini yapmadığınız takdirde sistem otomatik ders seçimini yapacaktır.

 

 

7 – LİSE DİPLOMALARINIZI e-devlet üzerinden arama sekmesine mezuniyet yazarak ulaşabilirsiniz. E-devletten alınan mezuniyet belgelerini tüm resmi kurumlar kabul etmek zorundadır.Açıköğretim öğrenci sayfanızda "diploma bilgileri" menüsünde "diplomam nerede" bölümünde  Orhangazi Halk Eğitim Merkezi görünüyorsa  ve "diploma basıldı mı" kısmı evet ise   kurumumuza  10 gün içerisinde gelip  teslim alabilirsiniz. 10 gün içerisinde alınmayan diplomalar arşive kaldırılacak olup, talep edildiğinde 3071  dilekçe kanununa göre işlem yapılacaktır.

 

8 – Sınava girecek öğrencilerimizin  kimliklerinde mutlaka fotoğraf olması gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri durumları aktif ise Öğrenci belgelerini E-Devlet sistemi üzerinden alabilirler.   

 

Not:Bilgilerin değişim hakkı Açık Lise ve Açık Ortaokuluna ait olduğu için bu kurumların sitelerinin sürekli takip edilmesi gerekir.