ORHANGAZİ HALK EĞİTİMİ MERKEZI KURSLARIMIZ

Orhangazi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü; Ağustos ayında usta öğretici  müracatları alınmış olup, buna göre  Eylül ayında usta öğretici değerlendirmeleri sonuçlandırılmıştır.

Kurslar Ekim ayı itibariyle açılmaya başlatılmıtır.

Merkez binasında;

Çini, Su Kabağı, El Sanatları, Giyim, Mefruşat, Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayarlı Muhasebe,  İşaret Dili, Okuma Yazma, Unutulmaya Yüz Tutmuş kurslar kapsamın da Sepet Örücülüğü  kursları  başlatılmıştır.

Merkez binasında; Arıcılık, Kalorifer Ateşçiliği, Resim, Müzik kursları Kasım ayında başlayacaktır.

Okullarımız da  öğrencilere yönelik Robotik Kodlama,  Bilgisayar, Kuranı Kerim ve Spor kursları başlatılmıştır.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimize yönelik  Spor ve Sanat kurslar  başlatılmıştır.

Kent konseyinde Bilgisayarlı Muhasebe ve İşaret Dili kursları açılmıştır.

Müdürlüğümüzce TOKİ, Yeniköy, Gedelek, Narlıca, Sölöz, Örnek köy mahallelerinde; Giyim, İğne Oyası  kursları açılmıştır.

Müdürlüğümüzce  BUSMEK ile yapılan  protokol kapsamında kursların açılması devam etmektedir.

Kaymakamımız Sn Süleyman ÖZÇAKICI'nın Öncülüğünde Müdürlüğümüzce başlatılan Unutulmaya Yüz Tutmuş Kurslar kapsamında Sepet Örücülüğü kursu Merkez binamızda bu yıl ilk kez başlatılmıştır.

Yine Kaymakamımız Sn Süleyman ÖZÇAKICI'nın öncülüğünde geçen yıl ilk kez açılmış olan Su  Kabağı kursunun büyük ilgi gördüğü ve bu yıl tekrar Müdürlüğümüzce açılmış olması Unutulmaya Yüz kurslarımızın açılmış olması kurs açma  amacımızın gerçek olduğuna halkımızın  her bireyine ulaşmış  olduğunu vurguladı.

Kurslarımızın planlanmasında Kaymakamımız Sn Süleyman ÖZÇAKICI'nın ,Belediye Başkanımız  Sn Bekir AYDIN'ın, İlçe Milli Eğitim Müdürüz Sn Hüseyin KARATOSUN'un   destekleriyle Okullarıumızda, Belediyemize ait binalarda, Mahallelerimizde kurs planlarken muhtarlarımız ve Okul Müdürlerimizin destekleri büyük olmuştur.

Müdürlüğümüzce Kapalı Spor Salonunda kurs planlarken İlçe Spor Müdürümüz Sn. Ali KOŞAN'ın, Kent Konseyinde Sn.Şinası KAYA'Nın destekleri büyük olmuştur.

Unutulmaya Yüz Tutmuş Kurslar  kapsamında açılmış olan Kurslarda desteklerini  esirgemeyen; Orhangazi Sanayi ve Ticaret Odasının,  Kadın Girişimciler Başkanı Sn. Seda ŞENTÜRK'ün, kadın girişimcilere destekleriyle tanınan Tranfer Dinçer'in, Sepet Örcüsü Ustası Ahmet BAKTAŞ'ın  ve kurslarımızın halka duyurulmasında basınımızın büyük emeklerinin olduğunu söyledi.

Katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyoruz

Orhangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden kurs talep etmek isteyenler Orhangazi Halk Eğitimi merkezi web sitesinde kurs talep et menüsünde talepte bulunabilirler kurs planlandığında kursiyerlere mesaj ile bilgi verilmektedir. Devam eden kurslara ön başvuru yapanlara kurumda kesin kayıt yapılmaktadır.

Kursiyerler Kuruma geldiklerinde  kurslarla ilgili bilgi verilmektedir. Yapılın müracatla  ilgili teknik destek sağlanacaktır kursiyerler belge aldıklarımda belgelerine sitemize bulunan belge sorgulama kısmında ulaşabilirler  bu işlemleri e-devlet şifresiyle  yapabilirler

11.10.2021 3916